Webinars

Welzijn op het werk: vergroot uw impact via nudging

Gratis digitale conferentie

11:00
Deze webinar heeft al plaatsgevonden!

In deze digitale conferentie gaan we aan de slag met Nudging, een motivatietechniek uit de gedragspsychologie waarbij mensen subtiel worden gestimuleerd om een bepaald gedrag te stellen. De techniek kan omschreven worden als het geven van een subtiel “duwtje in de rug” door bepaalde gedragingen gemakkelijker of aantrekkelijker te maken zodat de meerderheid dit gedrag ook effectief gaat stellen.

Wist u dat deze technieken uitermate geschikt zijn om gezond gedrag op de werkvloer te bevorderen? En dat u zo een duurzame impact kan hebben op het welzijn van uw medewerkers? Ontdek hoe tijdens deze digitale conferentie!

 

 

De digitale conferentie in ‘t kort

 

9.00: Introductie
Welkomstwoord door Ellen De Vleeschouwer, General Manager AG Health Partner

9.10: Nudging: wat is het en hoe kan het toegepast worden in HR? 
Reinout Van Zandycke, gespecialiseerd in neuromarketing & nudging, neemt ons mee doorheen tal van praktijkvoorbeelden tijdens een boeiende en dynamische keynote. Bereid u voor op een gezonde dosis inspiratie.

9.55: Nudging, allemaal goed en wel, maar werkt het wel? 
Cédric Velghe, oprichter van The Vigor Unit en praktijkassistent voor het vak Gedragseconomie aan UGent, bestudeert de wetenschappelijke onderbouw. Tijdens zijn keynote kijken we of er ook werkelijk wetenschappelijke evidentie is voor nudging technieken en welke succesfactoren we moeten afdekken bij hun implementatie.

10.25: Nudging in de praktijk: werkt dit ook bij arbeiders? 
Eva Deschans, van AG Health Partner, brengt voorbeelden uit de praktijk van klanten die met Nudging aan de slag gegaan zijn. En waar ze tegenaan lopen. U ontvangt exclusieve learnings uit een recente ronde tafel met bedrijven uit diverse sectoren.  

10.40: Q&A 

 

Inschrijven is gratis en neemt maar een paar seconden in beslag. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Inschrijvingsformulier

 

Daarom is deze sessie iets voor u

 

Meer dan ooit is werknemerswelzijn een cruciale component van uw HR-beleid. Nudging technieken kunnen hier een krachtig hulpmiddel zijn. Aan het einde van deze digitale conferentie:

 • Weet u precies wat nudging is
 • Ontdekt u hoe u nudging kan toepassen binnen HR, met tal van concrete voorbeelden
 • Leert u welke nudging technieken gevalideerd zijn door de wetenschappelijke literatuur
 • Vertrekt u met exclusieve learnings uit een ronde tafel gewijd aan nudging bij arbeiders

 

Over de sprekers

 

 • Cédric Velghe beschouwt een brug slaan tussen de wetenschap en de HR-praktijk als zijn persoonlijke missie. Als onderzoeker onder het promotorschap van Prof. Dr. Frederik Anseel, deelde hij wetenschappelijke kennis en deed hij toegepast onderzoek rond de menselijke kant van innovatie en ondernemerschap, terwijl hij ook evidence-based HR in het algemeen actief promootte. In 2015 richtten Frederik en Cédric samen THE VIGOR Unit op, een UGent spin-off die organisaties ondersteunt met het maken van evidence-based HR-beslissingen.
   
 • Reinout Van Zandycke heeft zich de voorbije tien jaar gespecialiseerd in online beïnvloeding. Hij doceert nudging-theorie aan de Thomas More Hogeschool en is een expert in neuromarketing en gedragswetenschappen. Hij is ook medeauteur van het boek "Het Nieuwe Campagne Voeren". Reinout is de oprichter van Exposure.
   
 • Ellen De Vleeschouwer is de oprichter en General Manager van AG Health Partner. Als arbeidspsychologe van origine, weet ze al maar te goed hoe nudging een uiterst positieve impact kan hebben om gezonde gedrag te bevorderen en heeft ze altijd gepleit voor meer welzijn op het werk om de aanhoudende toename van stressgerelateerde aandoeningen preventief aan te pakken.
   
 • Eva Deschans startte haar carrière in de preventie in 2009 en schoolde zich bij tot preventieadviseur psychosociale aspecten. Tijdens haar diverse werkervaringen focuste Eva zich op psychosociale risico’s, verzuim, duurzame inzetbaarheid, re-integratie, … bij grote organisaties. Als Partnership & Product Director bij AG Health Partner focust Eva zich op het ontwikkelen van welzijnsoplossingen waarvoor er een nood gecapteerd wordt bij bedrijven en hun HR-diensten.

 

Vragen?

Neem contact met ons op door hier te klikken! 

 

 

digitale conferentie: vergroot uw impact via nudging